Barbell Piercing Eruit Halen

Les 1: piercing is het gaatje, niet het sieraad. Dus nee je kan niet je piercing eruit halen. Je kan wel je sieraad eruit halen. Wanneer de piercing voldoende genezen is dan.

Ball closure ring, of Captive bead ring, maar in dit geval zijn het discs omdat deze speciaal voor smiley piercings zijn ontwikkeld.

-

Het hangt ervan af wat voor sieraad je erin hebt zitten. Het kan een staafje zijn met een platte achterkant (labret), een staafje met 2 balletjes (barbell), een krom staafje met 2 balletjes (curved barbell, gebogen barbell), een ringetje met een balletje (ball closure ring), eentje met twee balletjes (circular barbell) of eentje zonder balletje (segment ring)…

Chirurgisch Staal Navel Ring Cz, Navel Ring 16g 14g, Buik Bar, Gebogen Barbell Piercing, Navel Bar, Body Piercing Sieraden

Er zijn zoveel verschillende stijlen… vaak is het een afschroef systeem of klem systeem… in ieder geval, ga niet met brute kracht op je piercing sjorren en als het niet lukt, laat het dan zitten. Anders zou je lichaam op de frictie kunnen reageren door te gaan irriteren wat een lang genezingsproces weer gaat eisen voor je het sieraad er probleemloos weer uit kunt halen.

Als het een staafje is, kun je in de meeste gevallen het balletje eraf draaien. Als het een ringetje met één balletje is zul je een spreider tangetje moeten gebruiken. Of bij je piercer langsgaan en vragen of hij/zij het voor je doet.

In alle gevallen: was je handen zorgvuldig met zeep vóór je aan de piercing of sieraad komt. De achterkant van een geschoten oorbel is niet altijd hetzelfde (nóg een nadeel van het laten schieten van je oorbellen). Meestal is het een zogenaamde vlindersluiting. In dit geval houd je het vast met duim en wijsvinger terwijl je met je andere hand de voorkant van de oorbel/kopje van het sieraad met duim en wijsvinger vasthoudt. Trek voorzichtig aan de vlindersluiting dan moet deze losschieten. Aangezien het vaak vastgeklikt is kan het even lastig zijn dus wees voorzichtig.

Alles Over De Tragus Piercing: Verzorging & Instructies & Nuttige Tips

Als het toch om een gewone piercingsieraad gaat hangt het ervan af of het een staafje of ringetje is. In het geval van een staafje heb je meestal te maken met één of meer balletjes. De balletjes zijn meestal los te schroeven (er bestaan ook sieraden die geen schroefdraad hebben zoals een push-fit systeem of zgn. threadless).

In het geval van een ringetje kan het verschillende gevallen zijn. Een ringetje met een balletje, een open ringetje met twee balletjes, of een gesloten ringetje zonder balletje. De eerste en laatste gevallen zul je waarschijnlijk hulp bij nodig hebben. De piercer gebruikt vaak een tangetje om het ringetje een beetje te spreiden en zo het balletje of onzichtbare klemstaafje ertussen uit te kunnen halen. In het geval van een open ringetje met twee balletjes kun je ook deze balletjes (meestal is één balletje genoeg) los schroeven.

Een sieraad met aan één kant een balletje en aan de andere kant een plat schijfje heet een labret. Net als de piercing in je onderlip. De achterkant van een dergelijk sieraad (het schijfje) zit meestal vast. Alleen het balletje of steentje aan de andere kant van het staafje is losschroefbaar. Hoe de dat sieraadje eruit haalt is relatief simpel: het balletje is een schroefballetje en denk “righty-tighty, lefty-loosy” rechts vast, links los. Als deze los is kun je met je duim en wijsvinger het schijfje van de andere kant vastpakken en zachtjes trekken. Als het pijn doet moet je het niet doen.

Piercing Balk Top Chirurgisch Staal 4mm

Als je piercing nog niet helemaal degeadviseerdegenezingsperiode heeft gepasseerdmoet je het niet doen. Als de piercing geïrriteerd en pijnlijk of rood of iets dergelijks is moet je eerst naar je piercer om advies en/of hulp bij het uithalen van het sieraad.

Kunnen het ringetjes zijn of nostril screws of nosebones of labret. Ringetjes kunnen doorlopende ringetjes zijn of open nose rings zijn. Doorlopende ringen moet je eigenlijk van elkaar af buigen, zijwaarts zodat de cirkelvorm niet verloren gaat. Bij de open nose rings moet je het van binnen naar buiten plaatsen zodat het plaatje aan de binnenkant van de neusvleugel zit, dus andersom draaien om eruit te halen.

Nosebones hebben een klein bolletje aan de binnenkant voor comfort maar zijn iets lastiger in te zetten en uit te halen. Met duim en wijsvinger de bovenkant vastpakken en iets trekken. Het is niet echt fijn maar moet ook niet echt pijnlijk zijn. Nostril screws hebben een balletje aan de buitenkant dan een recht staafje dat door je huid blijft zitten en aan de binnenkant tegen je neusvleugel zit een soort varkensstaartje.

Oorpiercing Tegen Langdurige Coronaklachten: Niet Bewezen, Toch Lange Wachtlijst

Trek eerst voorzichtig aan het balletje wat op je neusvleugel zit tot je het een hoekje om kan draaien waardoor het rechte gedeelte van het staafje plat op je neusvleugel ligt, dat is eigenlijk het lastigste. Daarna heb je alleen nog het halve cirkeltje van het “varkensstaartje” door je piercing gaatje zitten. Deze kun je eenvoudie eruit halen door een klein beetje mee te buigen in de beweging van je vingers. Het eruit halen van een nostrilpiercing voelt altijd een beetje raar.

Als er vragen zijn, bekijk dan eerst de Veel Gestelde Vragen. Kun je jouw antwoord niet vinden? Neem dan gerust contact op! Mail naar Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Wanneer je een nieuwe piercing laat zetten, komt er in principe een vreemd voorwerp in je lichaam. Soms is je lichaam hier niet even blij mee als jij zelf, en wil het lichaam het onbekende voorwerp afstoten.

Daith Piercing, 3 Days Ago, Stainless Steel, Curved Barbell, Help!

In de vroege stadia van afstoting begint je piercing naar het oppervlak van je huid te groeien. Uiteindelijk zal je lichaam de piercing naar de oppervlakte duwen, en zal je huid zal openbarsten zodat het eruit kan.

Help!

Piercing afstoting is lang niet zo gebruikelijk als sommige andere piercing complicaties, zoals ontstekingen, keloïd littekensen dermatitis. Wanneer afstoting plaatsvindt, is dit meestal in een vlak deel van het lichaam.

Lees verder om meer te weten te komen over de symptomen van afstoting door piercings en hoe je deze het beste kunt behandelen.

Is Mijn Oor Ontstoken?

Je lichaam is zichzelf constant aan het beschermen voor gevaarlijke invloeden van buitenaf: door de lucht overgedragen ziekten, bacteriën op de huid, schimmels, ziektekiemen en nog veel meer.

De symptomen van piercing afstoting zijn in feite tekenen dat je lichaam werkt om zichzelf te beschermen tegen wat het als een bedreigende indringer beschouwt: je piercing sieraden.

De hoeveelheid weefsel tussen de ingangs- en uitgangsgaten van de piercing wordt dunner (er moet minstens een halve centimeter weefsel tussen de gaten zitten).

Kraakbeenpiercings Vormen Een Onderschat Risico

Afstoting gebeurt meestal in de weken en maanden na een nieuwe piercing, maar het kan ook jaren, zelfs decennia na het zetten van de piercing gebeuren.

Als je op een vreemde manier tegen je oude piercing stoot of een ontsteking hebt die je immuunsysteem extra hard laat werken, kun je plotseling tekenen van uitgroei en afstoting ervaren.

Piercing

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en het enige dat in contact komt met de buitenwereld. Het houdt al je lichaamsvloeistoffen vast en houdt schadelijke microben die infecties veroorzaken buiten.

Je Piercings Zelf Verwisselen

Wanneer de huid gewond is, doorloopt deze een complex genezingsproces dat begint met een ontsteking en eindigt met de vorming van littekenweefsel.

Je lichaam zal alleen littekenweefsel rond een sieraad opbouwen als dat gemakkelijker is dan het sieraad er helemaal uit te duwen. Bij surface piercings, komt het lichaam vaak in de verleiding om de sieraden eruit te duwen in plaats van ze af te bedekken met littekenweefsel.

Een deel van wondgenezing omvat samentrekking, wat betekent dat de huid zichzelf weer samentrekt. Hierdoor kunnen gaten worden gesloten wanneer sieraden worden verwijderd.

Help! Een Vochtbultje » The Art Of Piercings

Een piercing in een strakke huid rond de navel of borst zet meer druk op de piercing om de huid bij       elkaar te houden.

Sommige materialen, zoals titanium, zijn mogelijk beter voor mensen met een gevoelige huid en kunnen de kans op een allergische reactie of afstoting verminderen. Je piercer zal de juiste sieraden voor de piercing en de locatie aanbevelen.

Het kan frustrerend zijn als je lichaam een ​​piercing afstoot, maar het enige wat je eraan zult overhouden zijn littekens (tenzij er sprake is van een ernstige infectie). Het beste is om te voorkomen dat de sieraden zichzelf door het huidoppervlak duwen.

Silicone

Titan Circular Barbell, Gewindering In 1,6 Mm Mit Kugeln

Als de sieraden het oppervlak van je huid openbarsten, veroorzaakt dit meer schade, wat tot meer littekenweefsel zal leiden. Overmatig littekenweefsel op de plaats van de piercing maakt moeilijk om opnieuw te kunnen piercen.

Het belangrijkste dat je kunt doen voordat je een nieuwe piercing neemt, is je verdiepen in de piercing die je wilt laten zetten en op zoek gaan naar de beste piercers. Als je een surface piercing neemt, praat dan met de piercer over de risico’s. Het is een goed idee om te vragen naar het risico op afstoting voor de piercing die je van plan bent om te laten zetten.

Praat met je piercer over de diepte van de piercing en welke maat sieraden he het beste kunt dragen terwijl je geneest.

Barbell Piercing In Kurzer Ausführung

Volg alle instructies voor nazorg. Houd het gebied goed schoon en laat de piercing weken in een zeezoutoplossing of gebruik een zeezout compress.

Piercings zijn een manier om jezelf uit te drukken en je lichaam te versieren, maar ze komen niet geheel zonder risico’s.